965c12a25d2c68166f42bb0d1d40cf02.jpg

סדנאות פיצה פאטציו

ed7917ac748f938ce9ecbecdbd6292b5.jpg

סדנאות פיצה פאטציו

פאטציו היא פיצת שף נפוליטנית אמיתית שנולדה מתשוקה לבצק כזה שמכינים עם מלא אהבה וחום ונותנים לו לגדול ולתפוח עד שכבר אי אפשר לחכות לאכול אותו.... בדרך כלל "הריח" הורג אותך אחרי 72 שעות. פאטציו משלבת מגוון סוגי פיצות החל מפיצה מרגריטה קלאסית עם רוטב עגבניות, מוצרלה ובזיליקום ממש כמו בנאפולי, ועד לפיצות הכי צבעוניות ומעניינות שתוכלו לחשוב עליהן.

על מקורמסלק שמעתם למשל ? פיצת קרם סלק, בצל מקורמל, גבינת עזים ועוד, יאמי!

אז אחרי שחשפנו בפניכם את כל הטוב הזה למה שלא נלמד אתכם לעשות פיצה איכותית ונהפוך אתכם לפיצויוליים אמיתיים בדיוק בשביל זה נולדו הסדנאות שלנו.

965c12a25d2c68166f42bb0d1d40cf02.jpg

מה יש בסדנא?

הסדנה תחשוף את המשתתפים לתהליך ההתפחה וחשיבותו, סוגי הקמחים והסיבה למתכון המנצח שלנו. אחרי התאוריה, נעבור לשלב הכנת הבצק, נתחלק לזוגות, נשקול מצרכים וקדימה לעבודת הלישה. כמו כל בצק טוב, גם בסדנה נצטרך לאפשר לו לנוח ואת זמן ההפסקה ננצל ללמוד על תהליך פתיחת כדור הבצק לפיצה, הכנסת הפיצה לטאבון וטכניקות האפייה. ואיך לא ? הטעימות. זה הזמן להזכיר גם את תחרות "הפיצה היפה ביותר". פרטים נוספים בסדנה.

חשוב לדעת!

משך הסדנה הוא שעתיים וחצי. הסדנה מתקיימת במתחם אוסישקין, מתחם המכיל עד 80 משתתפים במקום.

מה המשתתפים מקבלים במהלך הסדנה :
• סינר
• כובע שף
• קופסאות התפחה לבצק (משמשות גם ללישה).
• מצרכים להכנת הפיצות.
• מגבות ידיים

?מה יש בסדנא

לאחר השקילה של המצרכים והלישה הראשונית של התערובת לבצק אחיד ניתן לבצק מנוחה ראשונה של חצי שעה ונתפנה לחלק המעשי של פתיחת הבצק לפיצה מכדורי בצק שהותפחו מראש על ידינו והגיעו לסדנה , אופן מריחת הרוטב והתוספות והשימוש במרדה לטאבון۔

לאחר הפסקה של חצי שעה נחזור אל הבצק שבתהליך ההכנה ונבצע קיפולים לבצק. תחילה בתוך קופסת ההתפחה ולאחר מכן נוציא אותו החוצה אל משטח העבודה ונמשיך בקיפולים עד לחזרה של הבצק למצב כדור ( משך – 10 דקות).

נניח לבצק למנוחה של חצי שעה נוספת ונחזור לתרגול פתיחת כדורי הבצק לפיצה ושלב הטעימות כשהפעם נדבר על טכניקות עבודה עם טאבון, טמפרטורה מומלצת לעבודה, איך יודעים שהאבן חמה מספיק והפיצה תיאפה גם מלמעלה וגם בתחתית ועוד (משך – חצי שעה)۔

כעבור חצי שעה נחזור אל הבצק שלנו שוב ונחזור בדיוק על אותה פעולת קיפול ממקודם, קיפולים בתוך הקופסא ואז מחוצה לה, נחזיר את הבצק למצב כדור ונכניס לנוחה נוספת ואחרונה בקופסא (משך – 10 דקות).

איזה כיף, סיימנו את שלב הקיפולים ולאחר המנוחה הנוספת הבצק נוסע הביתה להתפחה של 72 שעות ויהפוך בקרוב לכדורי בצק מושלמים לפיצה, קלצונה, פוקאצה, סמבוסק וכל מה שאתם יכולים לחלום עליו۔

המשתתפים יקחו איתם את הבצק הביתה כחלק ממארז הסדנה ויכניסו להתפחה במקרר הביתי או אפילו במשרד אם זה מחכה לערב צוות.

בזמן המנוחה האחרונה של הבצק ננצל את הזמן לתרגול נוסף בעבודה עם הבצק והטאבון למי שלא הספיק ואיך אפשר בלי לסכם ולסיים עם משהו מתוק ؟

אז בדיוק בגלל זה נלמד איך לעשות קלצונה מתוק וטעים שלא תוכלו להפסיק לזלול۔

(משך – חצי שעה).

נסכם את הסדנה ונחלק את המארזים למשתתפים, תינתן גם אופציה לרכוש את מגוון המוצרים שלנו מהסדנא, פרטים על כך יינתנו בתחילת הסדנה۔